• Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle!

  • Rakennamme uudenlaista verkkoa juuri sinulle!

Liittyminen

Miksi liittyä valokuituverkkoon nyt?

Kaikki tietoliikenne perustuu valokuituun

Operaattoreiden ja eri maiden välisissä runkoverkoissa valokuitua on käytetty jo 30 vuotta.

Aiemmin on riittänyt, että yhteys operaattorilta kotiin on toteutettu käyttäen joko puhelinkaapeleita tai langatonta yhteyttä. Nämä tekniikat kuitenkin muodostavat pullonkaulan, joka heikentää yhteyden laatua ja nopeutta kodin ja internet-verkon välillä.

Yhteystekniikoita joudutaan päivittämään parin vuoden välein, kunnes käytön lisääntyminen ja yhteysnopeuksien kasvu edellyttää, että valokuitu on tuotava lopulta jokaiseen kotiin saakka.

Myös langattomat yhteydet perustuvat runkoverkoltaan valokuituun. Esimerkiksi soittaessasi matkapuhelimella, ainoastaan puhelimen ja tukiaseman välinen liikenne muodostetaan radioteitä käyttäen. Ensimmäisestä mahdollisesta paikasta puhelu siirtyy valokuituverkkoon

Langaton ei riitä huomiseen

Parhaillaan markkinoidaan langattomia 3G- ja 4G-yhteyksiä siellä missä mahdollisuutta kuituliittymiin ei ole. Kuitenkin fysiikan lait osoittavat, että langattomien yhteyksien siirtokapasiteetti loppuu pian.

Tietoa ei voida siirtää käytettävissä olevalla taajuuskaistalla enempää kuin mitä Shannonin teoreema sallii. Tämä aiheuttaa sen, että taajuudet ruuhkautuvat liikenteen kasvaessa. Etenkin maaseudulla tämä on ongelma, kun tukiasemat ovat etäällä toisistaan. Kaupungissa tilanne on hieman parempi, sillä tukiasemia voidaan tarvittaessa asentaa muutaman sadan metrin välein.

Langattomat yhteydet helpottavat elämää, mutta tukiasemat tarvitsevat aina runkoyhteyden. Tästä syystä tukiasemat siirtyvät hiljalleen koteihin, joissa ne liitetään suoraan valokuituverkkoon.

Miten saan kuidun?

Täytä varauslomake. Otamme yhteyttä liittymäsopimuksen tekemiseksi.

Ole itse aktiivinen. Kerro valokuidusta myös muille.

 

Ajankohtaista

Tapahtumat